• Egy határon átnyúló régió, ahol a folyók
  összekötnek, nem elválasztanak

 • Legfrissebb híreink

  Mecseki Porcsin Piknik

  2022. július 23-án a Mecsek két oldalán, Husztóton és Cserkúton várjuk a kikapcsolódni vágyókat egy közös piknikre!

  DÉLELŐTTI PROGRAM (10:00-14:00) Husztóton a Pásztorháznál (Petőfi S. u. 1.)
   

  Tovább »

  A közös örökség vidéki útvonalai

  A közös örökség vidéki útvonalai

  „A közös örökség vidéki útvonalai” című projekt az Interreg V-A Magyarország-Horvátország Együttműködési Program 2014-2020 keretében valósul meg, két hazai és két horvát partner együttműködéseként. A projekt 2020. május 1. és 2021. augusztus 31. között zajlik, 325 976,93 euró Európai Uniós támogatással.

  Tovább »

  Éden Ízei Gasztrofesztivál 2019

  Orfűn október első hétvégéjén kerül megrendezésre az Éden Ízei Gasztrofesztivál a Tekeresi Lovaspanzió udvarán. Egész napos gyermekprogramok, vidám táncházak, kóstolók és helyi termék piac várja az érdeklődőket.

  Tovább »

  Rólunk

 • magyar

  Kettő magyar és kettő horvát partner – egy-egy civil szervezet és egy-egy önkormányzat - összefogásának eredménye az Eat Green projekt. Hiszünk benne, hogy jó például tudunk szolgálni a bizalmon és barátságon alapuló, határokon átívelő és gyümölcsöző együttműködésre, pozitív változásokat tudunk elindítani a lokális értékek felismerésében és megbecsülésében, az ökotudatos és fenntartható élet megteremtésében. Bízunk benne, hogy a projektünk eseményein részt vevők nagyszerű élményekkel és igaz barátságokkal gazdagodva jó hírét viszik törekvéseinknek.
 • Tovább »

  Éléskamra

  Közönséges párlófű

  Tudományos, nemzetközi név: Agrimonia eupatoria

  Baranyában kedvelt élvezeti teaként is fogyasztották „repicsek” néven a párlófű vagy más néven apróbojtorján teáját. Enyhe összehúzó hatású, enyhén kesernyés ízű teanövény, az Ókorra is visszatekintő múlttal, így régóta használt növény, sokféle bajra is. Gyakori faj errefelé, vöröses, csersavas teát ad, néhány szempontot azonban fontos tudni fogyasztásáról.

  Tovább »

  Százszorszép

  Tudományos, nemzetközi név: Bellis perennis

  A százszorszép igen gyakori és jól felismerhető- bár apró, de bőven gyűjthető salátanövény virága pedig ehető salátadísz.  Mindenféle gyepben megtalálhatjuk. Kellemes ízű, nem vagy csak kissé kesernyés ízű, finom növény.

  Tovább »

  Erdei mályva

  Tudományos, nemzetközi név: Malva sylvestris

  Szinte egész évben és bőségesen friss salátával láthat el bennünket az erdei mályva. A mályvafélék családjába tartozik, a hozzá hasonló és legalább nevében jobban ismert papsajtmályvával (Malva neglecta) egyetemben, mely utóbbi faj szintén ehető.

  Tovább »

  Salátaboglárka

  Tudományos, nemzetközi név: Ranunculus ficaria

  Gyakori vad levélzöldségnek használható faj a salátaboglárka. Főként az üde lomberdőkben, leginkább gyertyános-tölgyesekben él. De sokfelé máshol is félárnyékos, nyirkos erdőkben, ahol a talajt tavasszal nagy tömegben boríthatja, de a ligetekben és cserjésekben is megtalálható.

  Tovább »

  Keresés

  Recepttár

  Erdei gombás, kecskeordás, színes kenyérlángos

  Kenyérlángost sokan készítenek, sokféle feltéttel, és ezeket sokan kedvelik is, de a szépen mutató, színes ételeket még szívesebben fogyasztja mindenki. A sokféle színű erdei gomba színesebbé teheti az egyszerű kenyérlángost is, pláne, ha színben hozzáillő zöldségekkel egészítjük ki.

  Tovább »

 • magyar

  This webpage has been produced with the financial assistence of the European Union. The content of the webpage is the sole responsibility of Gyeregyalog.hu Egyesület and can under no circumstances be regarded as reflecting the position of the European Union and/or the managing authority.
 • www.huhr-cbc.com