← Hírek

A vadon ízei. Baranyai ökoszakácskönyv

Széles összefogás eredményeként elkészült a szakácskönyvünk, mely a déli határmenti régió nemzetiségeinek gasztonómiai hagyományait, illetve a vadon termő növények étrendbe való beemelésének lehetőségeit gyűjti csokorba hagyományos és innovatív receptek segítségével, helyben  élő és tevékenykedő, a gasztronómiát különböző megközelítésben művelő nagyszerű emberek tollából.

A szerzők:

Dénes Andrea botanikus, a pécsi Természettudományi Múzeum munkatársa, az Erdőkóstoló blog szerzője, az ehető vadnövények szakavatott ismerője
Várnai Anna, a pécsi Kóstolda megálmodója
Szakács Éva, a “Mecsekalja Szakácsnéja”, falusi vendéglátó, a Mecsek Zöldút egyesület egyik motorja
Gayer Éva, a német nemzetiség hagyományainak hobbi kutatója
Bosnyák Ibolya horvátországi helyi termelő, a legistenibb ajvár készítője 🙂
Sipos Zsivics Tünde, a horvátországi Baranyai Júlia Népfőiskola igazgatója, számos néprajzi kutatás elindítója / résztvevője
Német Ibolya Biobia, a könyv szerkesztője, környezeti nevelő, falusi vendéglátó, az ehető vadnövények szakavatott ismerője, a Mecsek Zöldút Egyesület egyik motorja

A könyv anyaga letölthető INNEN, a nyomtatott verzió átvehető egyesületünk pécsi irodájában, igényelni a baranyazoldut@gmail.com email címen lehet.