← Hírek

Főzőműhely II. – Kemencés ízek Mecsekalja Szakácsnéjával

Kóstolj bele egy falusi porta mindennapjaiba, kiskuktaként tapasztald meg, hogyan is készül egy falusi vendégasztal! Ha kiváncsi vagy, mi zajlik a kulisszák mögött, mi a titka a helyi ízeknek, specialitásoknak, csatlakozz workshopunkhoz!

A nap folyamán együtt készítjük el lakománkat: főzünk bográcsban mediterrán hangulatú levest, „gyártunk” kenyérre kenhető ke(me)nce ficéket, hozzá pompost, sült  husikat és friss salátákat. Kipróbáljuk a kekszsütést sparhelton, a dédnagypapa készítette öreg kekszütővel, és ha a szilva is úgy akarja, még egy kis lekvár főzés is szóba jöhet…

Közben beszélgetünk a hagyományos főzési technikákról, hagyományos tartósításról, hogy tedd a kerted a spájzba, régi receptekről, a mindennapjainkról.

És amikor mindennel elkészültünk, jön a nap fénypontja: ezt mind meg is esszük!

Meleg szeretettel, meleg kemencével, sok-sok szezonális helyi és házi alapanyaggal várunk minden érdeklődőt!

A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Egy alkalommal maximum 15 fő jelentkezését tudjuk fogadni, a jelentkezések sorrendjében. Regisztrálni a baranyazoldut@gmail.com email címen lehet.
Esőnap: 2018. augusztus 18.

A program az Interreg V-A Magyarország-Horvátország Együttműködési Program 2014-2020 keretében, az Eat Green c., HUHR/1601/2.1.3/0022 azonosító számú projekt részeként, a Gyeregyalog.hu Egyesület szervezésében valósul meg.