← Recepttár

Gombás lecsós szelet

 

 

Hozzávalók:

8 szelet karaj
1 kg erdei gomba
fél kg lecsópaprika
3 hagyma
2 db piros paradicsom
2 evőkanál törött paprika
őrölt bors
majoránna
2 evőkanál szárított zöldségkeverék (só nélküli)

25 dkg zsír

Elkészítés:

Az erdei gombát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, lobogó forró vízbe dobjuk és pár percig állni hagyjuk. Addig kiklopfoljuk a húsokat és úgy készítjük el, mint a cigánypecsenyét (lásd: Cigánypecsenye recept). A gombát leszűrjük, lecsepegtetjük. A hagymát cikkekre vágjuk. 20 dkg zsírban felrakjuk sülni, majd rádobjuk az összevágott paradicsomot és lepirítjuk. Ezután tesszük hozzá az erdei gombát. Amikor nagyjából elfőtte már a vizet a gomba, akkor tesszük hozzá a cikkekre vágott paprikát, meghintjük a törött paprikával és készre főzzük, azaz fényesre sütjük. Tálalásnál a hússzeletekre halmozunk 2-2 kanálnyi gombás lecsót és galuskával, vagy főtt krumplival körítjük.

*Várnai Anna receptje
*Fotó: Dénes Andrea