Hozzávalók:
1 kg sertés oldalas vagy csirke hús
20 dkg sertés zsír
2 kg paprika
4 szem paradicsom
fél kg hagyma
1 evőkanál törött paprika
só
Elkészítés:
A húst kisebb darabokra vágjuk, egy lábosba téve sózzuk és kevés víz hozzáadásával fedő alatt majdnem készre pároljuk, lepirítjuk. A húsokat kivesszük a lábosból és kis időre félretesszük. A zsiradékot felolvasztjuk, hozzáadjuk az előzőleg felszeletelt hagymát és a paradicsomot majd addig pároljuk, amíg el nem fő a leve. Ekkor tesszük rá a paprikát, amit szintén összevágtunk. Amikor már elfőtt a paprika leve is, a húsokat visszatesszük a lábasba és meghintjük a törött paprikával. Ezzel készre főzzük a lecsót. Uborkasalátával tálaljuk.
*Várnai Anna receptje
*Fotó: Várnai Anna