← Hírek

Legyél Te is minősített ökoturisztikai szolgáltató!

Elkötelezett vagy a környezet védelme mellett, és ezt turisztikai szolgáltatásod is maradéktalanul tükrözi? Környezetbarát, fenntartható megoldásokat alkalmazol a mindennapi működésed során? Ha szeretnéd, hogy törekvéseidet minél több környezettudatos fogyasztó, potenciális vendég megismerje, szerezz hunyoros minősítést!

A Gyeregyalog.hu Egyesület Eat Green c., HUHR/1601/2.1.3/0022 azonosító számú projektje keretében lehetőség nyílik turisztikai szolgáltatások ökoturisztikai szempontú, hunyoros minősítésére.

A minősítés alapja a Gyeregyalog.hu Egyesület által kidolgozott ökoturisztikai minősítő rendszer, mely a ’szállás’, ’ellátás’ és ’szolgáltatás’ kategóriák környezeti fenntarthatósági szempontú minősítésének alapelveit és szempontrendszerét határozza meg. A szempontrendszer alapján értékelt szolgáltatások 1, 2 illetve 3 hunyoros ökoturisztikai minősítésű besorolást kaphatnak.

A minősítések a jelentkezések alapján, előre egyeztetett időpontokban, a nyár folyamán valósulnak meg, 3-4 fős szakértői csoport részvételével. A pályázat keretében 10 magyar és 5 horvát szolgáltató minősítése díjmentes.

A minősített szolgáltatók a minősítés fokát 1, 2 vagy 3 hunyorral megjelenítő, kihelyezhető táblát kapnak, mely a szolgáltatás környezetvédelmi célú megkülönböztetését, ökotudatos voltát közvetíti a fogyasztók felé.

A minősítés szempontrendszere elérhető az alábbi linkeken:

Szállás 

Ellátás

Egyéb szolgáltatás

A minősítésre jelentkezni a baranyazoldut@gmail.com email címen legkésőbb 2018. július 16-ig lehet, megjelölve, hogy szállás, ellátás vagy egyéb szolgáltatás lesz a minősítendő terület.

Felhívás

A program az Interreg V-A Magyarország-Horvátország Együttműködési Program 2014-2020 keretében, az Eat Green c., HUHR/1601/2.1.3/0022 azonosító számú projekt részeként, a Gyeregyalog.hu Egyesület szervezésében valósul meg.