← Recepttár

Komlóspárgás tojáslepény

A komlós frittata az olaszok kedvelt tavaszi étele. Hasonló, komlós tojáslepényt készíthetünk. A komlóspárga tavaszi vadzöldség, a komló 15-20 cm-es első viszonylag vastag hajtása, semleges ízű idény-vadzöldség.

 

 

Hozzávalók:

– 1 csokor komlóspárga
– 4 tojás
-.2 dl. tejszín / tej
– 4 kanálnyi reszelt sajt
– 4 kiskanálnyi liszt
– só, ízlés szerint egyéb fűszerek
– olaj a sütéshez, pároláshoz

Elkészítés:

Felverjük a tojásokat a tejszínnel (vagy a tejjel) hozzáadjuk a sajtot és a lisztet, sózzuk. Az a jó, ha palacsintatésztánál picit sűrűbb a tojásos keverék. A komlóspárgát pici fűszeres zsiradékon megpároljuk, majd elrendezgetjük a felvert, kiolajozott serpenyőbe öntött tojáson (részben belesüllyednek), és kis lángon, fedő alatt, dermedésig sütjük.

*Dénes Andrea receptje
*Fotó: Dénes Andrea