← Hírek

Túrázz velünk!

Kijelölésre és kitáblázásra került a Baranya Zöldút Bakonyától Hetvehely, Abaliget, Husztót, és Kovácsszénája érintésével Orfűig vezető új szakasza. Ha a korai kelés vagy a cudar időjárás nem szegi kedved, ha túráról van szó, csatlakozz csapatunkhoz, járd be velünk az útvonal Bakonyától Abaligetig tartó szakaszát!

 

Időpont: 2018. december 19. szerda
Gyülekező: 06:30 Bakonya Erdészház (Busz: Pécs autóbusz állomásról indul 06.15-kor és érkezik Bakonya erdészházhoz 06.51-kor, illetve telekocsikat is szervezünk, erről bővebb infó hamarosan).

Indulás: 07:00 (a szokásos reggeli melegítő ital elfogyasztása után)

A túra során lehetőségünk lesz néhány ehető vadnövényt, gombát őszi-téli állapotában is szemügyre venni “úgy Biobiásan”.

Az erdészháztól a felfestett és táblával kijelölt útvonalon a hegyen fel, majd leereszkedve érünk a Sás-völgybe. A Mókus Suli Erdei Iskola érintésével haladunk tovább Hetvehely településre. Félúton megtekintjük a Hetvehelyi Roma Skanzent, ahol a helyi hagyományos húsos cigánylecsó és punya elfogyasztása után újult erővel vágunk neki a Nyáras-völgynek. A Nyáras-forrás érintésével felkapaszkodunk az Abaligeti-tetőre, majd onnan sétálva leereszkedünk Abaligetre.

Abaligetről a tervezett visszaindulás Pécsre busszal, az Abaliget-barlangtól: 14:28.

Túravezető: Pintér Tibor (Mecsek Zöldút, HELLO-tábor) Tel.:+36 30 916 7402

Túrára fel!