Hozzávalók:
1 kg vargánya
1 kg lecsópaprika
½ kg hagyma
30 dkg zsír
2-3 szem paradicsom
30 dkg füstölt sonka vagy szalonna
só
2-3 kanálnyi törött paprika
Elkészítés:
A gombákat megtisztítjuk, késsel megkaparjuk, felaprítjuk, leforrázzuk. A sonkát vagy a szalonnát felkockázzuk, lesütjük, hozzáadjuk a zsírt és a felkockázott hagymát. Miután a hagyma megsült, rátesszük a törött paprikát, majd az összeaprított vargányát. Összedinszteljük, majd hozzáadjuk a lecsópaprikát, a paradicsomot és ízlés szerint sózzuk. Sűrű kevergetés mellett addig főzzük, míg zsírjára nem sül.
Sokan nem tudják, hogy a gombapörköltre, lecsóra soha nem teszünk vizet!
*Várnai Anna receptje
*Fotó: Dénes Andrea